Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

A o'o mai i le fausiaina o pa puipui, e tele sitaili ma mea e maua.Mai le oneone i piliki, e iai au filifiliga.Ae peitai, e le tutusa uma puipui.O nisi e iu lava ina malepelepe ona o le mamafa, ma tuua ai se foliga mataga.
fofo?Sui puipui tuai i lenei mea e sui ai le gabion umi ma faigofie ona fausia.E faia i mea moe laupapa ua valiina ma ma'a'a'a o lo'o afifi i tua o pupuni mata.
samala;tutu;suo;suo;fasi pepa (filifiliga);piko (filifiliga);manoa;matau;ta'ai ie faamama;mea olo fa'aitu;samala;ili li'o;toleniga e leai ni uaea
2. O nei fa'atonuga e mo se puipui fa'a'ele'ele 6 mita ma le faga aupito maualuga o le 475 x 1200 mm.Fetuunai le tele ma le aofaʻi o mea e faʻatatau i ou manaʻoga.
Fa'aaogā se suo, fa'au, po'o se piko e talepe ai vaega o le puipui tuai.Afai o le vaega e aveese o loʻo faʻapipiʻi i se puipui lata ane, faʻaaoga se samala ma se uila e tipi ese ai.Aveese le fa'avae ma fa'amama ese mai otaota ma a'a lapopoa (pe a iai).Eli pe tusa ma le 300mm i tua o le puipui o lo'o i ai nei e fa'amaualalo ai le eleele.
Fa'alautele le lua ua eli ina ia tu'u ai ni mea moe e lua mafiafia ma avanoa mo le ma'a i tua o le puipui (fa'atasi a itiiti ifo i le 1m).
Tu'i fao i pito uma e lua i se samala ina ia fa'alautele le manoa o itu ta'itasi pe a ma le 1 mita i tua atu o le puipui.Pasi le maea i le va o fao e maka ai le tua o le sa'o.Fa'afetaui le maualuga i le maualuga o le puipui e mana'omia.
Vali mea momoe ile 2 ofutino vali fafo.Fa'amamago i le va o peleue.Faailoga le 1200mm va i autafa o le alavai ma vali vali.Fa'aaogā se eli, eli se pu e 400 mm le loloto i va ta'itasi fa'ailoga e tusa ma le 150 x 200 mm.
'Oti'oti pou 6 800 mm mai mea moe e 2 e fa'aaoga ai le ili lapotopoto.Tuu i totonu o pu ma faʻapipiʻi i le sima, ia mautinoa o loʻo faʻasaga i le eleele ile 400mm.
Fua le mamao mai le ogatotonu o le pou muamua i le ogatotonu o le isi pou (nei 1200mm).Fa'aaoga se olo fa'atau e tipi ai le mata ina ia fetaui ma le eseesega o le maualuga o fa'amau.Fa'apipi'i i tua o le pou fa'atasi ma fa'amau.
Otioti 1 le moe i le afa.Tuu 2.5 moe i le itu vaapiapi i luma o le pou eleele.Fa'apipi'i ile meli.
Fa'amalo le 2.5 o totoe o moe i luga o le fata e fai ma pulou.Fa'asusu i luma o le pou ma tuu le isi afa o le pito i le afa eleele.Fa'apipi'i le uaea i le pito i lalo o le pulou ma fa'amau.
O puipui e faasolosolo malie ona ufiufi i maʻa, ae o le geotextile o loʻo afifi ma faʻalautele aʻo leʻi toe faʻatumu i le palapala.Filifilia o se nofoaga mo le totoina o laau ma mulch.

 


Taimi meli: Iuni-16-2023