Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

Afai na e va'ai i se tamaloa i le taulaga e lanu moli lona pa'u, matatioata lanu meamata ma se wig pa'epa'e, ua e va'ai i le galuega a le tusiata o tusitusiga a San Francisco e igoa ia Ongo.
Ongo e lauiloa mo le pipii o fasi pepa i luga o ala savali, pusa eletise, ma e oo lavauameagrills ma Mooney card-o nisi taimi e fufulu ese ai mai auala ma faʻatau atu i luga o lana upega tafaʻilagi, e matua le fiafia ai le taulaga.
“O le mea na ia faia o se solitulafono ma afai e maua o ia o le a taofia o ia.O San Francisco e le faʻatagaina tagata e faʻaleagaina, gaoi pe faʻaumatia meatotino a le malo, "o le tala lea a se failauga mo le Matagaluega o Leoleo a San Francisco.
“Afai e ave e se tasi e igoa ia Ongo – po o se isi lava – se u’amea mai le ala savali a se tasi e aunoa ma se faatagaga, o le gaoi.O le gaoi ose solitulafono,” o le saunoaga lea a le sui sooupu o le Matagaluega o Galuega Lautele Rachel Gordon.
Saunoa atili Gordon e fa’apea, o le aveese o le u’amea fa’ava’ava’ava’a e tula’i mai ai se tulaga lamatia, ma o le matafaioi a le tagata e ona le fale o lo’o nofo i luma o le mea’ai e sui ai, lea e tau mai i le $10 i le $30.
Na taʻu atu e le ofisa feʻaveaʻi a le taulaga i le Standard o loʻo galue i luga o se fuafuaga e faʻaleleia nofoaga faʻatali pasi a le taulaga e faʻavaivaia ai le faʻaleagaina ma o le a naʻo le faʻatagaina o ata e faia pe a faʻatagaina e le lala sooupu.
"E ui o le faatufugaga o se vaega taua o la tatou polokalame malutaga, e tatau ona faʻaalia i se auala faaletulafono ina ia aua neʻi faʻaleagaina le fale lava ia," o le tala lea a Stephen Cheung, o se failauga mo le Matagaluega o Felauaiga a San Francisco.
O Ongo, o lo o ofuina ni sneakers Camouflage Crocs, se peleue lapisi ma se miteni latex i lona lima agavale, mitiina le kofe ma fai mai e le afaina tele le valiina o fanua o le taulaga, ae maise le u'amea.
"Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 70 pasene oi latou e le o faʻafefe i le eleele.Afai ou te vaʻaia se paʻu, ou te le taumafai lava aua o le a [e aunoa ma le faʻamau] i le pito i lalo ole poloka,” o le tala lea a Ongo."Afai latou te le mananaʻo e aveʻesea, e tatau ona latou puipuia lelei i latou."
Ongo e faaigoa i le uiga o le igoa lava e tasi i le 2016 episode o le FX televise show It's Always Sunny in Philadelphia ua faaulutalaina "Na faia e Dee se ata tifaga mataga" lea na avea ai le tagata fai ata tifaga Danny DeVito o se tusitala tala faasolopito o Ongo Gablogian e faagaeetia ai le au aoina ata.O le gaioiga e fa'alili ai le fa'amatagofieina o le lalolagi fa'ata'ita'i elitist.
“O lenei faaaliga e faavalevalea ma mata’utia.O le tala atoa e faapea: “O le a le faatufugaga?“Aisea e faitau miliona ai le tau o se mea ona na tusia e se tagata patino, e tusa lava pe na o ni tusitusiga ma le le aoga?”Fai mai Ongo i Ritual Coffee Roasters i Valencia Street.
Ia Iuni 2020, na fa'amae'a ai e Ongo le fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'i fa'atasi ma ni suiga fa'apitoa e aofia ai le pa'u moli ma tioata lanu meamata.
“Sa fai mai sa'u uo i se tasi taimi, 'Oi, o Ongo o se mamanu manaia,'” o lana tala lea.“Sa ou tusia lenei mea ma mafaufau, 'Ioe, o le mea lenei.
Na amata ona fiafia Ongo i tusi tusitusi a o 19 tausaga le matua i le Iunivesite o Wisconsin ina ua ia vaaia koi i luga o auala o lona nuu o Milwaukee.Na ia iloa mulimuli ane o le iʻa na valiina e Jeremy Novy, o ia foi na valiina i San Francisco.
Fai mai Ongo, o le vaʻaia o se kata pisinisi a se tusiata auala i luga o se vaalele poʻo se isi tulimanu le iloa e pei o se fuamoa o le Eseta, e fesoʻotaʻi ai o ia i le na faia.
O Ongo e fiafia foi i le galuega a le tusiata o le graffiti Shepard Fairey, na faia le mamanu Obey, e lauiloa foi mo le pepa o le Hope a Obama ma le laina o lavalava o le igoa tutusa.
"O lana galuega atoa e uiga i le fai soo, faʻaali tagata i le mea lava e tasi ma mafaufau pea, 'Oi, e tatau ona i ai se mea i lenei mea,'" o le tala lea a Ongo.
Lua tausaga mulimuli ane, i le 2016, na faauu ai Ongo ma se tikeri i le mafaufau ma le sociology ma vave siitia atu i San Francisco e mulimuli i lana uo teine, o le na siitia atu i le aai mo galuega.Ona ia fitifiti lea i le faafaigaluegaina o tekinisia seia oo ina faatea o ia i le amataga o le 2020, ma ia Iuni o lena tausaga, na ia valiina ai ana ata muamua o Ongo i luga o faamalama faamalama o se Misiona gaogao.faleoloaona o Covid.
Na amata ona faia e Ongo lana faailoga i luga o le aai, alu i Outer Richmond, Inner Sunset, Haight ma Misiona.O se tasi o ata a Ongo na muai toeitiiti atoa le 45 minute e tusi ai, ae na ia maua mai i se isi tusiata tusi a o asiasi atu i le À.pe, o se faleoloa lona 18 o auala e faatau ai vali, ata ma lavalava.vave.
Fai mai Ongo e tusa ma le $2,000 i le masina na te maua i le faatauina atu o faatufugaga e ala i lana upega tafaʻilagi, lea na te faʻasalalau ai faʻailoga pasi a Muni, faʻafanua, ma meaʻai na aumai mai auala o le taulaga ma vali i lana logo.
Ae o le mautotogi o se fale mautotogi i le itumalo o Misiona a le taulaga e maua ai se vaega tele o tupe mama e maua e le tusiata.
Ongo ua naunau e nofo i se taulaga lea e talitonu o ia e faʻatauaina e tagata ma faʻatulafonoina ata o auala i se auala e le o iai i lona nuʻu o Milwaukee.Fai mai Ongo e le taofia ai tagata mai le tele o tupe faʻaalu iinei nai lo le fale.
“Ou te iloa e na o San Francisco lava e mafai ona fai ai lenei mea.O tusiata e faʻatauaina iinei, ”o le tala lea a Ongo."I le fale, e manatu tagata o se mea e fiafia i ai."
I aso ua tuanaʻi, na faia e le au tusiata tusi se igoa mo i latou lava e ala i le sasaina o latou pine i le taulaga atoa ma maua ai le taʻutaʻua ma tupe maua mai a latou ituaiga, e aofia ai - masalo e taʻutaʻua - tusiata auala Fnnch, lauiloa mo ana urosa ese.
O le fa'alauteleina e le o se fa'amuamua mo Ongo i lenei la'asaga.Fai mai a ia, na sili atu lona taulai atu i le totogiina o pili aʻo leʻi taumafai e faʻateleina le faʻatupeina o lana faʻailoga mataʻutia, e ui o ofu auala e pei o Obey ua leva ona vaʻaia o se tului faʻapitoa.
“O le sefulu tausaga talu ai e leʻi mafaufauina le nofo ai iinei,” o le tala lea a Ungo.“I le lima tausaga talu ai, o le avea ma se tusiata tumau sa le mafai ona malamalama i ai.Sa ou talitonu i aso uma i ni laasaga laiti ma sa ou vaai i le mea o le a oo i ai.
O le Fluid510 ose pa fou ma fale faafiafia i le po i Aukilani e manaʻo e avea ma nofoaga masani e faʻafeiloaʻi ai tagata uma o le nuʻu.
Le Left Bank Brasserie o loʻo tu i luga o le Jack London Square, o le pito i luga o le fale Latina Amerika e faʻamutaina ai le mataʻutia o le pisco a San Francisco.
O lenei tautotogo, o se vaega o loʻo afaina i tapunia ma pisinisi gaogao o loʻo feagai ma se faʻafouina o le po.

 


Taimi meli: Feb-11-2023